octopusdesign.nl

Ontdek de diepere wateren

Blog

Yinger: ga de diepte in met kunst op je nagels

Yinger

Al vele tientallen jaren lang zijn we gewend ons te uiten door middel van mode. De kleding die je draagt, zegt iets over wie je bent. De manier waarop je je haar laat knippen geeft ook een statement af. Net als je schoenen en accessoires. De laatste jaren is er nog iets anders bijgekomen waardoor we ons meer kunnen onderscheiden: nagelstyling. Natuurlijk, het lakken van nagels kennen we al heel erg lang. Rode nagellak was altijd gangbaar, zwarte vaak ook. Nu kun je je nagels stijlen in alle kleuren van de regenboog. Maar er is meer. Steeds meer mensen maken van hun nagels ware kunstwerkjes. Je kunt met behulp van bijvoorbeeld gellak een boodschap overbrengen met je nagels. Niets is te gek. Je kunt daarvoor natuurlijk naar een nagelsalon gaan, maar dat hoeft niet meer. Bij Yinger koop je je eigen sets en kun je zelf los. Wees creatief en ontwerp het design wat jij wilt. Yinger levert je al het materiaal. En jij kunt stralen met je handen!

Nagelstyling is niet nieuw

Hoewel het pas de laatste jaren echt in opkomst is, is nagelstyling zelf niet echt nieuw. Integendeel, nagelstyling is waarschijnlijk al zo’n 5000 jaar. Het waren de oude Egyptenaren die ermee begonnen. Op muurschilderingen is te zien hoe vrouwen elkaars nagels lakten. Dat deden ze met henna. Die gekleurde nagels gaven de status van een vrouw aan. In China konden ze er ook wat van al klinkt hun nagellak meer als een soort gerecht. Ze deden er onder andere eigeel en gelatine in. Het duurde uren voordat het droog was. Dus ook in China liet je daarmee zien wie je was want als je arm was, kon je echt niet uren zitten wachten tot je nagellak droog was. Nagelversieringen bleven hele lange tijd alleen bereikbaar voor de rijken. Bij sommigen ging hun liefde voor hun mooi versierde nagels zo ver dat ze niets wilden aanpakken of zelfs maar aan te raken. Daar hadden ze bedienden voor. Pas de laatste twee eeuwen werd nagellak ook voor de gewone vrouw betaalbaar. Dat had ook te maken met de opkomst van de auto-industrie gek genoeg. Want aan die auto-industrie hebben we vloeibare lak te danken. Lak die snel droogt en waarvoor je dus niet uren met je handen omhoog hoeft te zitten.

Yinger: ontwerp je eigen design

En nu zijn we aanbeland in een tijd waarin vrijwel iedereen gellak kan kopen. Bovendien leren steeds meer vrouwen creatief te zijn met deze lak. Nu ontwerp je je eigen stijl en Yinger helpt je daarbij. Hun sets zorgen voor zeker twee weken lang mooie nagels. Dus waar wacht je nog op? Lakken maar!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén