Een eigen winkel beginnen

Misschien heb je er wel eens van gedroomd, een eigen winkel beginnen. Gaat je hart sneller kloppen van het belletje dat je hoort als iemand de deur van een winkel opent? Heb je een passie voor bepaalde producten en wil je dat met de rest van de omgeving delen? Dan ben je op deze blog aan het juiste adres. 

Ik geef namelijk een aantal tips voor het beginnen van een eigen winkel. Of het nu gaat om een bakker, kledingwinkel of elektronica shop, ik geef advies voor het starten van jouw nieuwe zaak.

Soort winkel

Allereerst is het belangrijk dat je weet wat voor winkel je wilt beginnen. Daarbij zou ik de tip willen geven om dit te doen met iets waar je enthousiast van wordt. Praat je graag uren over auto’s? Kijk dan naar de mogelijkheden om een autodealer te starten. Ben je gek van dieren? Dan kun je eventueel een petshop beginnen. Het gaat er in ieder geval om dat je met plezier in jouw winkel werkt. Mensen kopen namelijk graag iets waar iemand anders enthousiast over is. Daarnaast wil je dit waarschijnlijk voor een langere tijd doen en wil je wel elke dag met een lach op je gezicht naar je werk vertrekken. 

Verder is het goed om te bedenken of jouw winkel alleen offline of ook online beschikbaar gaat worden. Tegenwoordig is het lastiger om met enkel een fysieke winkel te concurreren met anderen. Velen hebben op zijn minst een website ernaast draaien. Dit heeft echter wel een prijskaartje als je het niet zelf kunt opzetten. Bedenk daarom goed wat voor winkel je wilt gaan openen voor je de aanvraag bij de Kamer van Koophandel gaat doen. 

De voorbereiding

Zodra je in grote lijnen hebt bedacht wat voor winkel je wilt starten kan de voorbereiding beginnen. Allereerst zul je een goed doordacht bedrijfsplan moeten opstellen. Je wilt namelijk wel dat het allemaal goed uitpakt en dat je winst kunt maken. Wanneer het bedrijfsplan af is kun je bij de Kamer van Koophandel een registratie aanvragen. Zodra je je eigen KvK-nummer hebt kun je beginnen met het huren (of kopen) van de winkel. 

Eens je gaat beginnen met het klaarmaken van de winkel raad ik aan om tegelijkertijd al de inkopen voor de winkel te doen. Denk hierbij aan een kassa, meubilair en natuurlijk de producten die je wilt verkopen. 

Bovendien wil je ook verpakkingsmateriaal inkopen om de producten in mee te geven. Bijvoorbeeld cupcake doosjes voor de cupcakes die je verkoopt in je banketbakkerij. Maar ook draagtasjes voor het meenemen van t-shirts in je kledingwinkel of flessen wijn in je slijterij. 

Wanneer je alles hebt ingekocht voor jouw winkel, kun je opengaan. Dan hoef je alleen nog maar te wachten tot je voor het eerst het belletje hoort van de deur die opent. Wat voor winkel je ook opent, ik wens je veel succes en plezier!

Populaire blogs

De levensduur van zonnepanelen optimaliseren

Zonnepanelen zijn een slimme investering, maar om ze echt waar voor hun geld te laten bieden, is goed onderhoud essentieel. Natuurlijk, ze liggen daar...

Hoe begin je met het plannen van een uitvaart in Amsterdam

Wanneer je te maken krijgt met het verlies van een dierbare, komt er veel op je af. Het plannen van een uitvaart in Amsterdam...

Waarom Beton Ciré geweldig is voor je interieur

Beton Ciré is een uniek en veelzijdig materiaal dat een moderne, industriële uitstraling aan je interieur kan geven. Het is een mengsel van beton...

Versterk je website met duitse backlinks: de kracht van linkbuilding

Versterken van je website is van cruciaal belang in de hedendaagse digitale wereld. Een manier om dit te doen, is door middel van Duitse...