Kleding shoppen met Black Friday!

Black Friday komt er weer aan en dat betekent, voor mij in ieder geval, mijn garderobe aanvullen. Begin maar alvast met sparen want Nederland doet de laatste jaren ook aardig enthousiast mee aan Black Friday. Van electronica en kleding tot lego black friday acties. Het kan allemaal.

Hoewel het nog steeds herfst is zal de winter snel aanbreken. Ik kan persoonlijk niet wachten om mijn wintergarderobe weer uit de berging te halen. Van (nep) bont jassen tot vette laarzen. Wie er nou niet dol op wintermode? In deze blog zal ik je meenemen naar de aankomende herfst/winter trends en bijbehorende black Friday deals, zodat je er deze winter lekker warm, fashionable en met een dikke portemonnee bij zit.

Comfort

Omdat we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen (bedankt corona) geeft de mode steeds meer prioriteit aan comfort en gemak. Toch hebben veel een toenemend verlangen om terug te keren naar onze normale kleding routines en om ons netjes aan te kleden, ook dit is terug te zien in de mode. ‘Ingetogen luxe’ is dan ook de beste term om de meeste collecties te omschrijven. We zullen veel breisels tegenkomen, maar ook luxere stoffen zoals kasjmier en dat in veel al neutrale tinten.  Comfort is dus de sleutel maar in plaats van losse en baggy kleding mag het dit jaar allemaal wat  meer nauwsluitend.

Ruitjes

Een trend die bijna elk najaar wel terugkomt zijn ruitjes, dit jaar zijn de ruitjes ook weer terug en pittiger dan tevoren. In plaats van de standaard (historische) geruite prints zullen dit jaar de ruitjes in ongebruikelijke kleurenmixen veel te zien zijn.

Laagjes

Deze herfst en winter ben je helemaal on trend met laagjes. Het sweatervest werd dit jaar bij veel van de grootste modemerken op de catwalk gebruikt, combineer dit met een overhemd eronder en de durfals onder ons kunnen er zelfs een oversized blazer eroverheen gooien. Wil je toch wat meer silhouet laten zien? Een riem om je middel geknoopt in combinatie met een blazer doet het ook erg goed dit najaar.  

Street style

Een trend die afgelopen zomer al te zien was maar deze herfst en winter zeker niet zal stoppen is de street style trend. Deze trend staat recht tegenover de andere trends van dit najaar, die vooral een klassieke insteek hebben en wat meer aansluitend zijn. In de zomer zagen we deze trend in de vorm van baggy broeken gecombineerd met crop tops of los vallende T-shirts en een paar vette sneakers. In de winter zal deze trend terug komen in de vorm van baggy broeken in combinatie met oversized sweaters en stoere laarzen. De tijd dat los vallende broeken niet in laarsjes gestopt kunnen worden is ook voorbij, deze winter is dat helemaal hip. Wil je toch je lichaam wat meer benadrukken? Kies dan voor een high-waisted jeans die uitlopend is en combineer dit met een strak zittend coltruitje.

Een merk die perfect aansluit bij deze trend is Daily Paper. De herfst en winter collectie zit vol met wijd vallende broeken en vette sweaters. De Daily Paper black Friday deals moet je dus zeker in de gaten houden.  Hun website (en de styling van de productfoto's) is tevens een goede plek om inspiratie op te doen over deze trend.

Mijn tips

Een modehuis die ik persoonlijk heel goed vind inspelen op de trend is de H&M. Bovengenoemde kledingstukken zijn in vele varianten hier terug te vinden, vergeet dus zeker geen kijkje te nemen bij de H&M black Friday deals.

Mijn tweede tip is om vooral te kiezen waar jij je in prettig in voelt, als jij je outfit zelf tof vind zal je dat ook uitstralen naar andere. Wees ook zeker niet bang voor de mening van andere. Er zijn geen regels in fashion (behalve dat rood en geel misschien niet het beste te combineren is) dus experimenteer en have fun!

Populaire blogs

Val op met unieke verhalen

In de drukke wereld van digitale marketing is het essentieel om je te onderscheiden van de massa. Een effectieve manier om dit te doen,...

De toegevoegde waarde van specialistische bemiddelingsbureaus

In de dynamische wereld van financiën is het essentieel om de juiste professionals op de juiste plek te hebben. Specialistische bemiddelingsbureaus spelen hierin een...

De levensduur van zonnepanelen optimaliseren

Zonnepanelen zijn een slimme investering, maar om ze echt waar voor hun geld te laten bieden, is goed onderhoud essentieel. Natuurlijk, ze liggen daar...

Hoe begin je met het plannen van een uitvaart in Amsterdam

Wanneer je te maken krijgt met het verlies van een dierbare, komt er veel op je af. Het plannen van een uitvaart in Amsterdam...