Beleggen in cryptocurrency: wat moet je weten?

Heb jij besloten dat je wilt gaan handelen of beleggen in cryptocurrency? Dan is het verstandig om je goed in te lezen over dit wereldje. Het is namelijk een best ingewikkelde markt en op het internet staat heel veel informatie die voor beginners moeilijk is om te volgen. In dit blog leg ik uit hoe de wereld van cryptocurrency in elkaar zit, zodat jij de belangrijkste dingen weet en kunt starten met beleggen.

Wat zijn cryptomunten?

Cryptomunten, zoals de bitcoin of wink crypto, zijn digitale munteenheden. Je kunt dit geld niet fysiek bewaren, zoals je kunt doen met de euro of dollar. In plaats daarvan bewaar je het in je digitale portemonnee (wallet). De munteenheden zijn op cryptografie gebaseerd, wat betekent dat ze bepaalde gegevens versleutelen, zodat je de cryptomunten veilig kunt gebruiken.

Verschillende soorten

Hoe kun je starten met cryptomunten? Er zijn tegenwoordig talloze verschillende cryptomunten waar je in kunt beleggen. De Bitcoin is de cryptomunt die als eerste ontwikkeld is en is even groot als alle andere cryptomunten bij elkaar. Andere populaire cryptomunten, zijn bijvoorbeeld van Ethereum, Dogecoin, Binance Coin, XRP en Tether. Als je wilt beginnen met het beleggen in cryptocurrency, is het verstandig om je in te lezen over verschillende cryptomunten. Zo weet je zeker dat je in de juiste cryptomunt gaat beleggen.

Stappenplan

Wil je gaan starten met beleggen? Dan is het belangrijk om eerst een geschikte broker of exchange te vinden. Een broker bemiddelt tussen de exchanges en de handelaar. Een broker is niet in het bezit van de cryptomunten. Een exchange, daarentegen, wel. Als je net begint met beleggen is een broker de meest verstandige en fijne optie. Wanneer je een broker of exchange hebt gekozen, moet je een account aanmaken. Dit is in de meeste gevallen supermakkelijk en spreekt voor zichzelf. Vervolgens maak je, als dat er nog niet is, een wallet aan. Daar kun je een geldbedrag storten met euro’s (of dollars, als je in Amerika woont). Wanneer je een geldbedrag in je wallet hebt, kun je beginnen met het beleggen in cryptomunten!

De belegging

Hoe gaat de uiteindelijke belegging in zijn werk? Je zet als eerste bij je broker je euro’s om in digitale munteenheden, zoals bitcoins. Je kunt uiteraard ook bij je broker terecht als je uiteindelijk je bitcoins weer wilt omzetten naar euro’s. Een broker is dus eigenlijk een soort wisselkantoor voor cryptovaluta. Bij de meeste brokers kun je via meerdere betaalmethodes betalen, zoals IDeal en Paypal.

Populaire blogs

Je vakantie plannen? Zo pak je dat aan!

Als het tijd is voor een vakantie, zit je vol met enthousiasme om er het maximale uit te halen. Om zeker te zijn dat...

Zo zorg je voor een betere weerstand!

Het is erg vervelend als je regelmatig thuis van werk moet blijven omdat je ziek bent. Na verloop van tijd kan dit zelfs argwaan...

Waarom kiezen voor camping Corsica?

Kampeervakanties zijn natuurlijk helemaal geweldig en hier zitten ook veel voordelen aan verbonden. Nederlanders vinden het over het algemeen erg fijn om te kamperen...

Wat is EPDM en waarvoor gebruik je het?

EPDM is een middel waarmee je geweldig een dak kunt bedekken. Het bedekken van een dak met EPDM is net wat simpeler dan de...