Antwoorden op alle antwoorden over beton cire

Rap opkomend bij het afwerken in huizen, is beton cire. Steeds vaker wordt dit in allerlei verschillende kamers in een huis gespot, toegepast op allerlei andere manieren. Het is namelijk erg handig materiaal, maar wat is beton cire precies? In deze blog staan antwoorden op vrijwel alle vragen rondom beton cire.

Wat is het?

Beton cire is een stevige toplaag. Het kan toegepast worden op allerlei verschillende onderdelen van het huis. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, werkbladen van keukens, trappen, de wand, meubels of kastjes. De toplaag is maar drie millimeter dik, maar wel erg sterk. De kras vaste laag kan jarenlang mee gaan, ook wanneer er weinig tot geen onderhoud aan wordt besteed.

Beton cire wordt ook wel geschreven als beton ciré. Andere benamingen zijn betonlook stuc of betonstuc. Allemaal betekent het hetzelfde materiaal.

Waar gebruik ik het?

Beton cire kan overal in en buiten het huis gebruikt worden. Dit geldt voor zowel horizontaal als verticaal gebruik, zoals vloeren en wanden. Theoretisch gezien is het mogelijk om een heel huis vol beton cire te hebben!

Beton cire is zeer sterk en kan veel gedragen op het gebied van krassen en stoten, wat het goed te gebruiken maakt in kamers die meer gebruikt worden. Het materiaal is weinig gevoelig voor druk- of temperatuurverschillen, waardoor het gemakkelijk aangelegd kan worden in de keuken of badkamer. Het afwerken van vloeren, muren, keukens en meubels kan allemaal gedaan worden door beton cire. Ook beton cire over tegels is mogelijk. Hiervoor hoeven eerdere tegels niet verwijderd te worden, alleen voorbehandeld. Zo ontstaat er een gelijke ondergrond waar het beton cire op geplaatst kan worden.

Hoe gebruik ik het?

Beton cire kan worden aangebracht door professionals, maar iedereen die maar een beetje handig is, zou ook een poging kunnen wagen. Nadat het materiaal wordt aangeschaft, zitten er duidelijk instructies bij. Fijn voor iedereen die van klussen houdt en de touwtjes van samenstelling en kleur wat meer in de handen houdt. Op een schone, gladde en gelijke ondergrond kan het al aangebracht worden. Er is een type beton cire wat zelf gemengd kan worden, maar er kan ook gekozen worden voor een type die niet eerst gemengd of samengesteld hoeft te worden. Dan kan iemand meteen aan de slag.

Hoeveel kleuren zijn er?

Het is begrijpelijk dat beton cire nog meer aanlokkelijk klinkt wanneer dit komt in verschillende kleuren. Een heel huis gevuld met beton cire is niet iedereens droom. Daarom is het zo fijn om te vertellen dat beton cire leverbaar is in meer dan 3000 kleuren, afhankelijk van het type dat gekozen wordt. Zo is de beton cire Original verkrijgbaar in 50 natuurlijke tinten, om een wat natuurlijkere uitstraling aan de kamer te geven. De Easyline kant-en-klare beton cire wordt per order gemengd. Dit kan dus vrijwel elke kleur worden, wat iemand maar mooi vindt.

Populaire blogs

De levensduur van zonnepanelen optimaliseren

Zonnepanelen zijn een slimme investering, maar om ze echt waar voor hun geld te laten bieden, is goed onderhoud essentieel. Natuurlijk, ze liggen daar...

Hoe begin je met het plannen van een uitvaart in Amsterdam

Wanneer je te maken krijgt met het verlies van een dierbare, komt er veel op je af. Het plannen van een uitvaart in Amsterdam...

Waarom Beton Ciré geweldig is voor je interieur

Beton Ciré is een uniek en veelzijdig materiaal dat een moderne, industriële uitstraling aan je interieur kan geven. Het is een mengsel van beton...

Versterk je website met duitse backlinks: de kracht van linkbuilding

Versterken van je website is van cruciaal belang in de hedendaagse digitale wereld. Een manier om dit te doen, is door middel van Duitse...