Antwoorden op alle antwoorden over beton cire

Rap opkomend bij het afwerken in huizen, is beton cire. Steeds vaker wordt dit in allerlei verschillende kamers in een huis gespot, toegepast op allerlei andere manieren. Het is namelijk erg handig materiaal, maar wat is beton cire precies? In deze blog staan antwoorden op vrijwel alle vragen rondom beton cire.

Wat is het?

Beton cire is een stevige toplaag. Het kan toegepast worden op allerlei verschillende onderdelen van het huis. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, werkbladen van keukens, trappen, de wand, meubels of kastjes. De toplaag is maar drie millimeter dik, maar wel erg sterk. De kras vaste laag kan jarenlang mee gaan, ook wanneer er weinig tot geen onderhoud aan wordt besteed.

Beton cire wordt ook wel geschreven als beton ciré. Andere benamingen zijn betonlook stuc of betonstuc. Allemaal betekent het hetzelfde materiaal.

Waar gebruik ik het?

Beton cire kan overal in en buiten het huis gebruikt worden. Dit geldt voor zowel horizontaal als verticaal gebruik, zoals vloeren en wanden. Theoretisch gezien is het mogelijk om een heel huis vol beton cire te hebben!

Beton cire is zeer sterk en kan veel gedragen op het gebied van krassen en stoten, wat het goed te gebruiken maakt in kamers die meer gebruikt worden. Het materiaal is weinig gevoelig voor druk- of temperatuurverschillen, waardoor het gemakkelijk aangelegd kan worden in de keuken of badkamer. Het afwerken van vloeren, muren, keukens en meubels kan allemaal gedaan worden door beton cire. Ook beton cire over tegels is mogelijk. Hiervoor hoeven eerdere tegels niet verwijderd te worden, alleen voorbehandeld. Zo ontstaat er een gelijke ondergrond waar het beton cire op geplaatst kan worden.

Hoe gebruik ik het?

Beton cire kan worden aangebracht door professionals, maar iedereen die maar een beetje handig is, zou ook een poging kunnen wagen. Nadat het materiaal wordt aangeschaft, zitten er duidelijk instructies bij. Fijn voor iedereen die van klussen houdt en de touwtjes van samenstelling en kleur wat meer in de handen houdt. Op een schone, gladde en gelijke ondergrond kan het al aangebracht worden. Er is een type beton cire wat zelf gemengd kan worden, maar er kan ook gekozen worden voor een type die niet eerst gemengd of samengesteld hoeft te worden. Dan kan iemand meteen aan de slag.

Hoeveel kleuren zijn er?

Het is begrijpelijk dat beton cire nog meer aanlokkelijk klinkt wanneer dit komt in verschillende kleuren. Een heel huis gevuld met beton cire is niet iedereens droom. Daarom is het zo fijn om te vertellen dat beton cire leverbaar is in meer dan 3000 kleuren, afhankelijk van het type dat gekozen wordt. Zo is de beton cire Original verkrijgbaar in 50 natuurlijke tinten, om een wat natuurlijkere uitstraling aan de kamer te geven. De Easyline kant-en-klare beton cire wordt per order gemengd. Dit kan dus vrijwel elke kleur worden, wat iemand maar mooi vindt.

Populaire blogs

Leg je zwangerschap vast door een professionele fotograaf om de ervaring nooit te vergeten

Zwangerschap is een van de meest bijzondere en levens veranderende ervaringen in het leven van een vrouw. Het is een tijd van groei, verandering...

Tips voor de inrichting thuis

Je huis is meer dan alleen een plek om te wonen. Het is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid en stijl. Of je nu net...

Het creëren van een onvergetelijke bedrijfsopening en eindejaarsfeest

Als het gaat om het organiseren van bedrijfsevenementen, is het essentieel om een blijvende indruk achter te laten. Of het nu een bedrijfsopening is...

Kadowebshop, Vriendenclub en Parkeerplaatsen: Ontdek de Octopus Design Connectie!

Heb je ooit gehoord van Octopus Design? Zo niet, dan is het hoog tijd om dit geweldige bedrijf te leren kennen! Octopus Design is...