octopusdesign.nl

Ontdek de diepere wateren

Blog

Voor de geboren klusser: Design je eigen meubelen

Soms is het in meubelwinkels moeilijk om precies te vinden wat je zoekt. Je hebt dan een bepaald beeld in je hoofd en niks in de winkel voldoet hieraan. Hier heb ik in ieder geval bijna altijd last van. Aangezien ik altijd wel van klussen heb gehouden, besloot ik vorig jaar dus een keer mijn eigen meubel te maken. Dit heeft uiteindelijk enorm goed uitgepakt. In deze blog deel ik met jullie hoe ik dit gedaan heb.

Zet het op papier

Je kan nog wel een prachtig idee in je hoofd hebben, maar uiteindelijk moet dit werkelijkheid gaan worden. Je kan natuurlijk meteen te werk gaan, maar de kans is groot dat het dan een chaotische boel wordt. Ik kan dus zeker aanraden om je idee eerst even uit te werken op papier. Maak een schets van hoe je wil dat het eruit gaat zien. Ben je niet zo’n goede tekenaar? Dan kun je iemand anders vragen om je hierbij te helpen of het proberen zo goed mogelijk in woorden uit te leggen. Het maken van een schets is niet alleen handig om een beter beeld te krijgen van het eindproduct. Ook denk je tijdens het schetsen vast na over welke materialen je nodig gaat hebben hiervoor. Je kunt dan meteen een lijstje maken van alle benodigdheden en daarmee naar de bouwmarkt gaan.

Zorg voor de juiste spullen

Je kan nog wel zo’n mooi eindproduct creëren, maar als het na een week al uit elkaar valt heb je er helemaal niks aan. Dit is wat er gebeurt als je werkt met materialen of gereedschap van slechte kwaliteit. Qua materialen is het belangrijk dat je er voor zorgt dat het stevig en sterk is. Zo kan het niet snel breken of doorzakken. Ook gereedschap is veel belangrijker dan je denkt als je een mooi meubel wilt maken. Voor een schroevendraaier zal de kwaliteit niet heel veel uitmaken natuurlijk, dit werkt altijd wel. Maar werk je met grote apparaten zoals een decoupeerzaag of boor, dan is de kwaliteit van groot belang. Zelf gebruik ik veel gereedschap van het merk Makita en hier ben ik enorm tevreden over. De producten die ze verkopen hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en zijn fijn om mee te werken. Heb je niet het budget om nieuw gereedschap aan te schaffen? Kijk dan of je deze spullen kan lenen of huren. Er zijn zelfs speciale websites waarbij je spullen als gereedschap kunt lenen van vreemden. Ook zonder dat je duur gereedschap in huis hebt, kun je dus een mooi meubelstuk in elkaar flansen!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén