octopusdesign.nl

Ontdek de diepere wateren

Blog

Hoe kan je het beste een eigen bedrijf beginnen?

tshirt bedrukken bij tshirtdeal.nl

Het is bij veel mensen een echte droom, een eigen bedrijf op starten. Het is natuurlijk ook allemaal erg leuk om een eigen bedrijf te beginnen. Alleen komen er ook een aantal lastigere dingen bij kijken waar je goed rekening mee moet houden. Waar je als eerst goed over moet nadenken is de vestiging van je bedrijf. Als je een klein simpel bedrijf wilt dan kan je het gewoon lekker thuis op zetten. Als je dan later merkt dat je meer ruimte nodig hebt kan je altijd nog naar een pand verhuizen. Maar als je echt een groter bedrijf gaat op starten met personeel is het een goed idee om een centraal pand te huren of kopen. Zo kan iedereen jouw bedrijf goed bereiken.

De inrichting

Als je hebt bekeken of jouw bedrijfspand goed te bereiken is kan je beginnen aan de inrichting en indeling. Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort bedrijf je hebt maar het is altijd slim om het strak en netjes te houden. Als je later de inrichting zat bent kan je het altijd nog wat leuker maken met wat accessoires. Zorg voor maximaal 3 kleuren in jouw inrichting, dit zorgt voor rust op de werkvloer. Het ziet er leuk uit als je dezelfde tafels en stoelen gebruikt in de verschillende kamers. Fleur je bedrijfspand wat op met een leuke bos bloemen en een aantal planten in de kamers. Voor iedereen een eigen werkplek kan ook fijn zijn. Zo heeft iedereen zijn eigen vaste plekje en kan iedereen goed zijn of haar werk uitvoeren.

Naamsbekendheid

Als je bedrijf eenmaal staat is het van belang om ervoor te zorgen dat je naamsbekendheid krijgt. Begin met adverteren in de buurt van jouw pand. Ouderwets flyeren kan nog steeds goed werken. Ook kan je gebruik gaan maken van social media natuurlijk. Door jou bedrijf bekend te maken op social media zal het een groot publiek bereiken. Mensen tussen de 20 en 40 zitten zeker weten op social media. Maar tegenwoordig zijn ook meer mensen tussen de 50 en 60 op social media bezig. Op die manier kan je erg veel reclame maken voor jou nieuwe bedrijf. Want zonder naamsbekendheid kom je natuurlijk niet ver! Daarnaast kan je ook beginnen aan bedrijfsshirts. Met een bedrijf shirt straal je meteen meer eenheid uit en zijn medewerkers goed herkenbaar. Je kunt bijvoorbeeld je T-shirt bedrukken bij tshirtdeal.nl. Je kunt zelf bepalen hoe veel van je bedrijf je op het shirt wilt, wil je het juist timide houden of wil je gelijk helemaal uitpakken? Het kan allemaal!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén