Zo zorg je voor een betere weerstand!

Het is erg vervelend als je regelmatig thuis van werk moet blijven omdat je ziek bent. Na verloop van tijd kan dit zelfs argwaan opwekken bij je leidinggevende. Als je regelmatig ziek bent dan is het zeer aan te raden om je weerstand te verhogen. In dit artikel geven we enkele tips die je kunnen helpen bij het verhogen van je weerstand.

Zorg voor meer beweging

Voor een goede weerstand is het erg belangrijk dat je voldoende beweegt. Een groot deel van de Nederlanders beweegt dan ook te weinig. De norm is dat je minimaal een halfuur per dag semi-intensief beweegt. Doe je dit niet dan kan dat erg nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid en dus weerstand. Sporten zorgt ervoor dat je je fitter voelt en er ook zo uit gaat zien. Hou jij niet van sporten? Dan kun je gedurende dag meer wandelen. 

Krijg de juiste vitamines binnen

Voor een goede weerstand is het erg belangrijk dat je de juiste vitamines binnenkrijgt. Vitamine c kan bijvoorbeeld zeer positief bijdragen aan je weerstand. Vitamine c kopen kan bij diverse winkels en hoeft niet veel geld te kosten. Naast dat je naar de lokale drogisterij kunt gaan, kun je eventueel ook een bestelling plaatsen bij een webshop.

Een ander middel dat je weerstand kan verhogen is lactoferrine. Door lactoferrine te nemen, verklein je de kans dat een virus schade aanbrengt in je lichaam. 

Voorkom te veel stress

Stress heeft een negatief effect op de gezondheid. Zo kan een te veel aan stress ervoor zorgen dat je vatbaarder bent voor virussen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jij je werk naast je neer kunt leggen. Neem het niet mee naar huis en zorg ervoor dat je niet de mogelijkheid hebt om ‘s avonds en in de weekenden te werken. Bespreek dit met je werkgever en voorkom hier lichamelijke klachten mee. 

Ga ermee naar de dokter

Als je merkt dat je in vergelijking met anderen stukken vaker ziek bent, dan is het zeer aan te raden om hiermee naar de dokter te gaan. Wellicht speelt er iets waar je momenteel geen weet van hebt. Laat je onderzoeken bij de dokter en probeer samen tot een oplossing te komen. Wellicht is er sprake van een vitaminetekort en is het probleem eenvoudig op te lossen. Daarnaast kan er ook iets ernstiger aan de hand zijn. Ook in dat geval is het prettig om er op tijd achter te komen.

Populaire blogs

De levensduur van zonnepanelen optimaliseren

Zonnepanelen zijn een slimme investering, maar om ze echt waar voor hun geld te laten bieden, is goed onderhoud essentieel. Natuurlijk, ze liggen daar...

Hoe begin je met het plannen van een uitvaart in Amsterdam

Wanneer je te maken krijgt met het verlies van een dierbare, komt er veel op je af. Het plannen van een uitvaart in Amsterdam...

Waarom Beton Ciré geweldig is voor je interieur

Beton Ciré is een uniek en veelzijdig materiaal dat een moderne, industriële uitstraling aan je interieur kan geven. Het is een mengsel van beton...

Versterk je website met duitse backlinks: de kracht van linkbuilding

Versterken van je website is van cruciaal belang in de hedendaagse digitale wereld. Een manier om dit te doen, is door middel van Duitse...