octopusdesign.nl

Ontdek de diepere wateren

Blog

Soundbar tijdens Covid-19, wat je allemaal ontdekt

Nu ik veel thuis zit met al het werk dat stil ligt ben ik kritischer gaan kijken naar mijn huis. De meeste dingen liet ik eerlijk gezegd veel versloffen. Mijn keuken had altijd wel iets staan op het aanrecht doordeweeks en mijn vuilniszak zat altijd eigenlijk iets te vol. Zo een vorm van vol dat je de pizzadoos als stamper gebruikt om het afval verder te comprimeren omdat het nu toch al zo laat is en je het morgen, zeker weten, weg gaat brengen. Nu ik veel tijd thuis spendeer, geen tijd kwijt ben aan mijn forens en op werk weinig gebeurt ben ik een stuk kritischer gaan kijken naar of mijn huis wel zo prettig is. Zonder de vermoeiing van werk ben ik wel aardig op de feiten gedrukt.

De keuken

De keuken was simpelweg ranzig eigenlijk. Nu je met je neus op de feiten zit ruik je van alles wat je normaal maskeert door groente met veel olie in de wok te mieteren. Bij nadere inspectie blijkt dat al dat woeste wokken ook zijn keerzijde heeft. Een klein laagje olie is zich als sedimentlaag gaan nestelen op het fornuis. Het was zo erbarmelijk dat ik de eerste laag kon afnemen met het schaarse goed dat keukenrol is. Ik heb maar de schuurspons eroverheen gehaald met ontzettend veel Dreft. De verleiding om een spatel te pakken en als een McDonald’s grill gewoon de boel schoon te schrapen. Wat me ervan weerhield was het risico dat ik krassen zou achterlaten in het roestvrij staal.

De televisie

Moegestreden van de keuken nestelde ik me op de bank. Na deze inspanning drong het tot me door dat het programma wat ik aan het kijken was helemaal niet zo goed te verstaan was. Als ik mijn focus bij het programma had en na een wijntje met vermoeidheid keek viel het me nooit zo op dat het geluid maar zo zo is. Waarschijnlijk omdat het programma me dan ook niet zo veel deerde. Maar nu Netflix mijn enige ontsnapping is aan dodelijke verveling ben ik toch maar gaan kijken of ik beter geluid kon krijgen.

Vergelijken

Er zijn 3 opties waar ik tussen kon kiezen als ik praktisch keek; een nieuwe tv, extra boxen of een soundbar. De nieuwe tv viel snel af want laten we wel wezen, dat is gewoon duur. Dus moest ik de opties extra boxen of een soundbar vergelijken. Na veel tijd verspild te hebben met het maken van een afweging waar het doel me niet helemaal duidelijk is maakte mijn vriendin Marjan het gemakkelijk: Je kan een soundbar makkelijker terugsturen als boxen. Dus ik heb me bij vele Nederlanders gevoegd en een soundbar wit gekocht.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén