Help! Wat moet ik met mijn kleine badkamer aan?

Het hebben van een kleine badkamer kan knap lastig zijn. In de minimale ruimte moet genoeg plek zijn voor een wasbak, douche of bad en toilet. Als al deze elementen zeker aanwezig moeten zijn, dan wordt er weinig ruimte overgehouden voor een mooie inrichting. Het is echter mogelijk om een kleine badkamer zowel praktisch als leuk in te richten! De eerste stap hierbij is om te kiezen voor een douchewand. 

Douchewand zwart voor een moderne badkamer

Steeds meer mensen kiezen voor een douchewand in hun badkamer. Deze glazen wand wordt in de hoek van de badkamer bevestigd aan de muur, vloer of plafond en vormt zo een open douche! Een douchewand is ideaal voor een kleine badkamer, omdat een inloopdouche veel meer ruimte oplevert vergeleken met een douchecabine. Bovendien is een enkele douchewand ook een stuk goedkoper dan een complete cabine. 

Een andere groot voordeel van de douchewand is de stijl. De wand zorgt voor een minimalistische en moderne sfeer in je badkamer. Zo zie je maar dat iets simpels zoals een douchewand je kleine badkamer al compleet kan omtoveren. Bovendien heb je vrijheid over het design van de douchewand. Meestal zijn de douchewanden van glas gemaakt. De standaard afwerking is transparant en helder glas, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een douchewand zwart. Door zwart glas te gebruiken in je douchewand creëer je meer privacy, wat voor velen als prettig wordt ervaren. 

Tover je kleine badkamer om tot een designer badkamer

Als je je badkamer op een mooie manier wilt inrichten, dan is een douchewand een mooie start. Kies een wand uit die bij je visie past en stel dan de rest van de badkamer hierop af. Douchewanden bestaan in allerlei kleuren en materiaal. Ook zijn er verschillende glas afwerkingen, zoals rookglas of melkglas. Als je een strakke en moderne look aan je badkamer wilt geven, dan is een douchewand zwart waarschijnlijk de beste optie voor je. Een zwarte douchewand is namelijk erg klassiek. Daarnaast kun je met een douchewand zwart nog vele kant op met je interieur.

Vergeet ook niet dat een douchewand een praktische functie kan vervullen. Zo kun je er bijvoorbeeld een handdoekenrek aan hangen, zodat je alle benodigde spullen meteen bij je hebt. Een handdoekenrek zwart zal net zoals de zwarte douchewand modern en designer aanvoelen en zullen dus goed bij elkaar staan. Daarnaast zal een handdoekenrek zwart ook mooi gecamoufleerd worden als de douchewand ook zwart is en dat is natuurlijk erg mooi.

Populaire blogs

Ontdek de voordelen van vloerverwarming isolatie voor je huis

Vloerverwarming isolatie is een belangrijk aspect om in overweging te nemen als je vloerverwarming in je huis wilt installeren. In dit artikel bespreken we...

Gaskachel kopen: 5 tips voor de perfecte keuze in jouw huis

Als je overweegt om een gaskachel te kopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende opties en factoren die een...

Je vakantie plannen? Zo pak je dat aan!

Als het tijd is voor een vakantie, zit je vol met enthousiasme om er het maximale uit te halen. Om zeker te zijn dat...

Zo zorg je voor een betere weerstand!

Het is erg vervelend als je regelmatig thuis van werk moet blijven omdat je ziek bent. Na verloop van tijd kan dit zelfs argwaan...