Het design van de beste e-bike

Wie zich oriënteert op een nieuwe e-bike zal al snel merken dat het aanbod elektrische fietsen erg groot is. Er zijn ontzettend veel merken met evenveel verschillende modellen in diverse prijsklassen. Het is daarom goed om je van tevoren goed in te lezen in de verschillende uitvoeringen en eigenschappen.

E-bike testen


Eén van de eerste stappen die je onderneemt in je zoektocht is het doornemen van e-bike testen. Hierin staan niet alleen de beste e-bikes vermeld. De beste e-bikes worden o.a. getest door de ANWB, Fietsersbond en het AD. In deze e-bike testen speelt niet alleen de prijs een rol, maar wordt vooral gekeken naar het fietscomfort, de specificaties en de actieradius.

Wat is de beste e-bike voor mij?


Natuurlijk wil iedereen weten wat de beste e-bike voor hem of haar is. Vraag op een willekeurig verjaardagsfeestje wat de beste e-bike is en waarschijnlijk roept iedereen ‘een middenmotor’. Toch is op de vraag geen eenduidig antwoord op te geven. De beste e-bike is namelijk een e-bike die aansluit bij jouw wensen en eisen.

We kennen in Nederland voornamelijk twee soorten e-bikes: met voorwiel- en middenmotor. Een voorwielmotor wordt aangedreven door een motor in de naaf van het voorwiel. Een middenmotor, de naam zegt het al, is gemonteerd in het midden van de fiets.

Voorwielmotoren zijn goede e-bikes voor fietsers die recreatief gebruik maken van hun fiets. Fietstochten van meer dan 50 kilometer zijn geen enkel probleem. Woon-werk verkeer en boodschappen doen: prima te doen op een voorwielmotor. E-bikes met voorwielmotor zijn stil in gebruik en licht in gewicht. Wie op zoek is naar een fiets voor dagelijks gebruik vindt in een voorwielmotor de beste e-bike.

Maar wat maakt de middenmotor dan voor zoveel fietsers de beste e-bike? Een middenmotor bevat over verfijnde rijeigenschappen ten opzichte van een voorwielmotor. Een middenmotor wordt aangedreven op de trapas, net als bij een gewone fiets. Het voelt hierdoor aan als een vertrouwde gewone fiets, maar dan met trapondersteuning. Ook is de stabiliteit van een middenmotor beter: de gewichtsverdeling is beter dan bij een voorwielmotor. Met name minder validen en senioren hebben aan een middenmotor een betere e-bike in handen.

De beste e-bike koop je bij de specialist

Tot slot adviseren we om een e-bike specialist te bezoeken voordat je een e-bike aanschaft. Bij een e-bike specialist kan je vrijblijvend proeffietsen en alle modellen uitproberen. Zo leer je alle onderlinge verschillen kennen. Samen met het advies van de specialist kom je tot voldoende kennis om de beste e-bike te kiezen!

Populaire blogs

Wat is EPDM en waarvoor gebruik je het?

EPDM is een middel waarmee je geweldig een dak kunt bedekken. Het bedekken van een dak met EPDM is net wat simpeler dan de...

Een stedentrip maken 

Als je nog geen leuke vakantiebestemming weet, ga dan eens een keer een stedentrip maken. In Europa en ook buiten Europa zijn er veel...

Antwoorden op alle antwoorden over beton cire

Rap opkomend bij het afwerken in huizen, is beton cire. Steeds vaker wordt dit in allerlei verschillende kamers in een huis gespot, toegepast op...

Het inhuren van een letselschade advocaat

Wanneer je een ongeval hebt gekregen op straat, werk of ergens anders, kan het voorkomen dat je er een letsel aan over hebt gehouden....