Het design van de beste e-bike

Wie zich oriënteert op een nieuwe e-bike zal al snel merken dat het aanbod elektrische fietsen erg groot is. Er zijn ontzettend veel merken met evenveel verschillende modellen in diverse prijsklassen. Het is daarom goed om je van tevoren goed in te lezen in de verschillende uitvoeringen en eigenschappen.

E-bike testen


Eén van de eerste stappen die je onderneemt in je zoektocht is het doornemen van e-bike testen. Hierin staan niet alleen de beste e-bikes vermeld. De beste e-bikes worden o.a. getest door de ANWB, Fietsersbond en het AD. In deze e-bike testen speelt niet alleen de prijs een rol, maar wordt vooral gekeken naar het fietscomfort, de specificaties en de actieradius.

Wat is de beste e-bike voor mij?


Natuurlijk wil iedereen weten wat de beste e-bike voor hem of haar is. Vraag op een willekeurig verjaardagsfeestje wat de beste e-bike is en waarschijnlijk roept iedereen ‘een middenmotor’. Toch is op de vraag geen eenduidig antwoord op te geven. De beste e-bike is namelijk een e-bike die aansluit bij jouw wensen en eisen.

We kennen in Nederland voornamelijk twee soorten e-bikes: met voorwiel- en middenmotor. Een voorwielmotor wordt aangedreven door een motor in de naaf van het voorwiel. Een middenmotor, de naam zegt het al, is gemonteerd in het midden van de fiets.

Voorwielmotoren zijn goede e-bikes voor fietsers die recreatief gebruik maken van hun fiets. Fietstochten van meer dan 50 kilometer zijn geen enkel probleem. Woon-werk verkeer en boodschappen doen: prima te doen op een voorwielmotor. E-bikes met voorwielmotor zijn stil in gebruik en licht in gewicht. Wie op zoek is naar een fiets voor dagelijks gebruik vindt in een voorwielmotor de beste e-bike.

Maar wat maakt de middenmotor dan voor zoveel fietsers de beste e-bike? Een middenmotor bevat over verfijnde rijeigenschappen ten opzichte van een voorwielmotor. Een middenmotor wordt aangedreven op de trapas, net als bij een gewone fiets. Het voelt hierdoor aan als een vertrouwde gewone fiets, maar dan met trapondersteuning. Ook is de stabiliteit van een middenmotor beter: de gewichtsverdeling is beter dan bij een voorwielmotor. Met name minder validen en senioren hebben aan een middenmotor een betere e-bike in handen.

De beste e-bike koop je bij de specialist

Tot slot adviseren we om een e-bike specialist te bezoeken voordat je een e-bike aanschaft. Bij een e-bike specialist kan je vrijblijvend proeffietsen en alle modellen uitproberen. Zo leer je alle onderlinge verschillen kennen. Samen met het advies van de specialist kom je tot voldoende kennis om de beste e-bike te kiezen!

Populaire blogs

Ontdek de voordelen van vloerverwarming isolatie voor je huis

Vloerverwarming isolatie is een belangrijk aspect om in overweging te nemen als je vloerverwarming in je huis wilt installeren. In dit artikel bespreken we...

Gaskachel kopen: 5 tips voor de perfecte keuze in jouw huis

Als je overweegt om een gaskachel te kopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende opties en factoren die een...

Je vakantie plannen? Zo pak je dat aan!

Als het tijd is voor een vakantie, zit je vol met enthousiasme om er het maximale uit te halen. Om zeker te zijn dat...

Zo zorg je voor een betere weerstand!

Het is erg vervelend als je regelmatig thuis van werk moet blijven omdat je ziek bent. Na verloop van tijd kan dit zelfs argwaan...