octopusdesign.nl

Ontdek de diepere wateren

Blog

Een visgraat vloer zorgt voor een unieke uitstraling

visgraat vloer

De ontwikkelingen in de bouwwereld staan nooit stil. Zo ook in de wereld van vloeren en dat is alleen maar ontzettend interessant. Zelf ben ik een grote fan van een visgraat vloer omdat deze voor een luxe en unieke uitstraling zorgt. Zelf heb ik deze thuis pas laten leggen en ik ben er ontzettend blij mee. Omdat ik vaak veel vragen krijg over dit type vloer ben ik van plan daar eens wat meer over te vertellen. Zo zal ik aangeven waar je allemaal op moet letten bij de aankoop ervan en ook de verschillende mogelijkheden neem ik graag met je door. Ook vertel ik wat ik thuis heb geplaatst en waarom.

Een visgraat vloer laten leggen

Al jaren bestaat het model visgraat vloer en veel vrienden van mij zijn er gek op. Omdat mijn vrouw en ik echt toe waren aan een nieuwe vloer hebben wij hiervoor gekozen. Het is echt ontzettend leuk om te zien wat voor effect een nieuwe vloer kan hebben in de woonkamer. Al gauw merkten wij dat het goed was deze vloer te laten leggen en dit niet zelf te proberen. Het leggen van een visgraat vloer is namelijk een stuk lastiger dan het aanleggen van een normaal recht parket of houten vloer. Dit komt omdat het proces van leggen zeer nauwkeurig moet verlopen en alleen iemand met ervaring weet dit netjes te doen. Bij ons thuis werd de vloer in ongeveer 3 dagen gelegd, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal vierkante meters en ook het aantal personen. Vandaag de dag ligt de vloer er nog steeds perfect bij en dus hebben wij zeker waar voor ons geld gekregen!

Verschillende soorten visgraat vloeren

Natuurlijk beperkt dit type vloer zich niet tot maar één soort. Zo zijn er ontzettend veel verschillende kleuren denkbaar en ook het type hout kan verschillen. Zelf ben ik groot fan van eiken maar ook lamelparket is een van mijn favorieten. Ga voordat je een vloer besteld eerst na wat goed in de kamer zou staan. Zo staat de ene kleur misschien beter dan de andere en het is zonde als je achteraf spijt krijgt. Vaak is het mogelijk in een winkel een aantal varianten te bekijken om zo tot een goede keuze te komen. Ook zijn er verschillende leuke mogelijkheden voor het afwerken van een visgraat vloer. Kies je bijvoorbeeld voor een sluitrand van bies of band? Of ga je voor een plint?

Ik weet in ieder geval zeker dat je met bovenstaande tips iets moois kunt uitzoeken! Laat je inspireren en onthoud dat een visgraat vloer een prachtige uitstraling aan je woonkamer zal geven.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén